Ik ben Maria Cardoso en in 2007 heb ik Sol et Luna opgericht. De drijfveer in deze praktijk is mijn wens om mensen te ondersteunen en te begeleiden naar meer ontspanning en innerlijke harmonie.

Begin 2000 heb ik zelf een periode ervaren van veel aanhoudende stress. Ik was heel moe, voelde me somber, had last van paniekaanvallen, stijve nekspieren en maagklachten. Een deel van de stress kwam van mijn toenmalige werk als jurist, waar ik geen voldoening meer in vond. Grote veranderingen doorvoeren was heel spannend voor me en ik stelde het steeds uit. Uiteindelijk heb ik dan toch de stoute schoenen aangetrokken en het besluit genomen ander werk te gaan doen. Dat voelde bevrijdend en wat een goede stap is dit voor mij geweest.

Ander werk had ik niet meteen, maar het zaadje was gezaaid. Jaren geleden was ik al enthousiast geraakt over de voetreflexologie. Ik had nog geen idee wat voor soort werk ik kon gaan doen, maar ik wilde in ieder geval meer leren over dit onderwerp. In 2004 begon ik met de beroepsopleidingen voetreflexologie en ontspanningstherapie/yoga, beide bij hetzelfde opleidingsinstituut. In eerste instantie gewoon heerlijk voor mezelf.