Ik leerde veel over stress en ontspanning en ondervond de ontspanning ook aan den lijve door zowel de voetreflexmassages die we als studenten op elkaar oefenden als de yogaoefeningen en meditaties. Het deed me heel erg goed. Ik kwam helemaal tot rust en tot mezelf. Toen realiseerde ik me pas echt goed hoe belangrijk aandacht voor ontspanning is voor je welzijn. Ontspanning door massage, yoga of andere ontspannende bezigheden. Maar ook ontspanning als gevolg van keuzes en beslissingen die je leven een positieve draai geven.

Via iemand die ik in de opleidingen leerde kennen ben ik in 2005 begeleidingswerk gaan doen bij een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat had ik een jaar eerder niet kunnen bedenken. Zij hebben me een kans geboden en inmiddels werk ik er heel wat mooie jaren.

Toen de studies vorderden, kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik ook andere mensen graag wilde helpen bij hun ontspanningsproces. Zo ontstond het idee om professioneel met de voetreflexmassages en yoga te gaan werken.