A nS hen hoofd-, nek- en schoudermassage

Deze zachte massage brengt een diepe ontspanning en verbetert je immuunsysteem en gevoel van welbevinden. Het bestaat uit een combinatie van de Chinese acupressuur en westerse massagetechnieken. An Shen betekent geestelijke balans, innerlijk evenwicht.

De An Shen hoofd, nek en schoudermassage is heel geschikt bij aanhoudende stress, overspannenheid of burn-out en de daaraan gerelateerde klachten. De behandelingen brengen je kalmte en meer stilte in je hoofd. Een verademing. Het werkt door in je totale energiehuishouding en in het bijzonder bij mentale spanningen, diverse vormen van hoofdpijn, vastzittende nek- en schouderspieren, spanning op gezichts- en kaakspieren, vermoeidheid, slaap- en concentratieproblemen, onrust, angst en paniekklachten.

Ook als stress in jouw leven niet op de voorgrond aanwezig is, is het een heerlijke traktatie voor jezelf. Een magische weldaad voor lichaam en geest. Leuk hier zijn de 4 seizoenen behandelingen, met ieder seizoen 1 behandeling. Je energiesysteem krijgt zo 4 x per jaar een oppepper en wordt goed onderhouden. Je kunt hier ook verschillende behandelvormen voor kiezen, bv. de ene keer een hoofdmassage en dan weer een voetreflexmassage.

Een hoofdmassage is ook een mooi ontspan-cadeau voor een ander, bv. met een cadeaubon van Sol et Luna.

De behandeling

Tijdens een behandeling lig je op je rug op een comfortabele behandeltafel, onder een fleecedekentje. De behandeling wordt gedaan met kleding aan. Ik werk met etherische olie op mijn handen voor een vloeiende, zachte beweging op gezicht en nek. De geur van de oliën brengt extra ontspanning en kan ook een opbeurende en activerende werking hebben.

Met een zachte, ritmische druk worden de meridianen (energiekanalen) en drukpunten op hoofd, gezicht, oren, nek en schouders gemasseerd. De ontspannende westerse massagetechnieken worden in een heel rustig tempo uitgevoerd en dragen bij aan een diepe ontspanning.

anshen-hoofdmassage

De Chinese acupressuur gaat uit van een netwerk van drukpunten en meridianen dat door het hele lichaam loopt en waar de levensenergie doorheen stroomt. De Chinezen noemen de levensenergie chi. Elke meridiaan is verbonden met een hoofdorgaan en andere spieren en organen. Door op bepaalde punten druk op de huid uit te oefenen kan dit energienetwerk geactiveerd of tot rust gebracht worden. Dit ondersteunt het lichaam in het herstellen van zijn natuurlijke balans.

Oorsprong

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) vindt zijn oorsprong ergens tussen 4000 en 2500 v. Chr. De acupressuur - het masseren van drukpunten - is onderdeel van de TCM en behoort tot de oudste natuurlijke geneeswijzen. De Chinezen hebben veel kennis en ervaring verzameld over de herstellende werking en het verlichten van pijn bij acupressuur. Dit is door diverse Chinese keizers gedocumenteerd. De leer en het gebruik van acupressuur verspreidde zich door Azië en deze oude wijsheid heeft uiteindelijk ook het Westen bereikt, waar het tot op de dag van vandaag wordt toegepast.

bamboe windgong

Ook de Westerse massage technieken die bij de AN Shen gebruikt worden, hebben een lange, rijke geschiedenis. De oudste melding van massage komt uit China en dateert van ca. 2700 voor Christus. Er zijn afbeeldingen uit het oude Egypte waarop massages te zien zijn en in India werd het lang geleden al beschreven als een 'gezondheid bevorderende behandeling'. Ook het oude Griekenland en het Romeinse Rijk zijn bekend met massage. In de Middeleeuwen verdween massage onder invloed van de kerk tijdelijk naar de achtergrond, maar zo rond 1530 na Chr. werd het nut van masseren weer beschreven door een chirurg, die zag dat zijn patiënten na massages beter genazen. Massage raakte weer in zwang.

Vanuit al deze tradities, aangevuld met fysiologische kennis hebben de Zweedse Per Ling (1776-1839) en de Nederlandse dr. Mezger (1838-1909) de moderne Westerse massage gevormd. Sindsdien zijn er veel nieuwe technieken bijgekomen.