O ntspanningsoefeningen & meditatie

Na 14 jaar met veel plezier OntspanningsYogalessen te hebben gegeven, doe ik dat inmiddels niet meer. Ik gebruik de meditaties en ontspanningsoefeningen nog wel regelmatig ter ondersteuning bij de voetreflex- en hoofdmassages. Door de verrijking met deze ontspan tools werkt de behandeling nog dieper door. Deze consulten duren 80/90 minuten, waarin er ruimte is voor een ontspanoefening of meditatie die past bij jouw situatie, gevolgd door een massage.

Je wordt je tijdens de oefeningen ook meer bewust van hoe jouw lichaam en geest op dit moment werken. Je merkt bv. dat je hoog en oppervlakkig ademt. Dit komt vaak voor bij aanhoudende stress. Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen op een gezondere manier adem te halen waardoor je je energieker gaat voelen en het werkt ook heel rustgevend.

meditatie op het strand

Een paar voorbeelden die we kunnen inzetten bij de behandelingen:

  • ademhalingsoefeningen, voor een gezonde manier van ademen
  • ademmeditaties, voor meer innerlijke rust en om in het hier en nu aanwezig zijn
  • rug, nek- en schouderoefeningen bij vastzittende spieren
  • oefeningen om je hele lichaam stap voor stap te ontspannen
  • 4 seizoenen-meditaties die je onderdompelen in de energie van het betreffende seizoen

De oefeningen en meditaties helpen je dichter bij jezelf te brengen. Je wordt je bewuster van je lichaam en hoe je je van binnen voelt. Dit kan tot diepere inzichten leiden in je huidige situatie en tot nieuwe mogelijkheden in je leven.

De ontspanningsoefening(en) of meditatie doen we voorafgaand aan de behandeling. We doen ze zittend op een stoel, staand of liggend op de behandelbank.