Voetreflexmassage

Deze natuurlijke geneeswijze heeft een diep ontspannende werking. Door behandeling van je voeten, benen en knieën wordt je totale gezondheid en welzijn ondersteund. Het stimuleert ook een goede gronding. Ik adviseer nieuwe klanten vaak om met deze massage te beginnen omdat het zo'n toegankelijke methode is.

Voetreflexmassages kunnen veel goeds brengen als je te maken hebt met stress, overspannenheid of burn-out en de daarmee samenhangende stressklachten. Behandeling op regelmatige basis kan in deze gevallen een welkome verzachting en verlichting van je klachten brengen waardoor je je in de loop van de tijd weer een stuk beter gaat voelen.

Voetreflexmassage is ook heel fijn voor als je zwanger bent. Het geeft jou en je ongeboren kindje in deze periode waarin er zo veel in je lichaam gebeurt en verandert, mooie momenten van rust en ontspanning. Samen genieten dus. Het stimuleert de band tussen jou en je kindje en het geeft een goede voorbereiding op de bevalling.

De behandeling is natuurlijk ook gewoonweg een fijne traktatie voor jezelf, ook als stress niet de boventoon voert. We varen allemaal wel bij een stukje ontspanning op z'n tijd. Denk hier eens aan ieder seizoen een behandeling. Je energiesysteem krijgt zo 4 x per jaar een oppepper en wordt goed onderhouden. Je kunt hier ook verschillende behandelvormen voor kiezen, bv. de ene keer een voetreflexmassage en dan weer een hoofdmassage. Je kunt ook iemand anders met deze heerlijke weldaad verassen, bv. met een cadeaubon van Sol et Luna.

foto van tenen

De behandelingen

Ik ben zowel geschoold in de traditionele Chinese manier van voetreflexmassage als de Westerse voetreflexmethode. Beide methoden zijn geïntegreerd in de voetreflexmassages bij Sol et Luna.

Tijdens een behandeling lig je op je rug op een comfortabele behandeltafel, onder een zachte fleecedeken. Ik gebruik etherische oliën op voeten, onderbenen en knieën voor een vloeiende massage. Afhankelijk van de olie, kan het een extra ontspannende, opbeurende of activerende werking hebben.

Met handen, duim en vingers oefen ik druk uit op specifieke delen op je voeten, de reflexzones. Deze zones staan in verbinding met alle onderdelen van je lichaam. Door de druk op de zones worden impulsen, signaaltjes door je lichaam gestuurd die je natuurlijke balans helpen herstellen. Op eenzelfde manier wordt het netwerk van acupunctuurpunten en energiebanen (meridianen) op je voeten, onderbenen en knieën behandeld en geactiveerd. Blokkades in je energiehuishouding verminderen of worden opgeheven. Te midden van de ontspannen ervaring gaat alles in jou beter stromen.

Egyptische afbeelding voetreflexologie

Oorsprong

Voor de oorsprong van voetreflexmassage gaan we ver terug in de tijd, naar het oude China en Egypte. Hier zie je een Egyptische afbeelding van ca. 2330 voor Chr., uit een graftombe van een geneesheer. 'Doe me geen pijn' staat er. De geneesheer antwoordt: 'Ik behandel u zo, dat u me zult prijzen.' De Chinezen ontwikkelden in de loop der tijd vele methodes van voettherapie ter ondersteuning en verbetering van de gezondheid.

In het westen kreeg de reflexologie vooral begin 1900 bekendheid door de Amerikaanse arts William Fitzgerald en fysiotherapeute Eunice Ingham. Vanaf de jaren 30 heeft Eunice Ingham de westerse voetreflexologie verder ontwikkeld en echt op de kaart gezet. Haar neef Dwight Byers heeft haar mooie werk voortgezet. Voor West-Europa hebben Doreen Bailey en Hanne Marquardt - aangevuld met eigen ervaringen - verdere bekendheid gegeven aan de voetreflexologie. Bekendheid die het zeker verdient.